Böcker om mode

Många är vi som delar intresset för mode. Att fördjupa sig inom ämnet kan både ge dig nya kunskaper, tips och inspiration. I det här inlägget har vi därför valt att tipsa dig om några böcker som berör ämnet mode på olika sätt. Böcker går att köpa i fysiska bokhandlar, såväl som de som finns online. En av våra största nätbutiker som säljer böcker är adlibris. Du kan utnyttja adlibris rabattkod om du blir intresserad av att klicka hem någon av titlarna till ett billigare pris.

 

Säker stil av Ebba Kleberg Von Sydow och Emilia De poret

 

Hittills har duon Ebba Kleberg Von Sydow och Emilia De Poret släppt två böcker som handlar om mode och stil. Den ena heter säker stil – 101 stiltips där titeln säger allt, du får hela 101 stiltips av modeexperterna. I deras andra bok som heter Säker stil: utmana din garderob får du tips på hur du kan tänka när det känns som att ”du inte har något att ha på dig” trots att din garderob är fylld av kläder.

Slow fashion: din guide till smart och hållbart mode av Jennie Johansson och Johanna Nilsson

I ett samhälle där vi har mer kläder än vad vi behöver och där den genomsnittliga svensken kastar åtta kilo kläder om året så är den här boken för dig som vill göra mer medvetna val när det kommer till klädkonsumtion. Boken slow fashion är fylld av tips, fakta och vad du kan tänka på för att göra modet mer hållbart.

Den moderna gentlemannen av Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg

I den moderna gentlemannen får vi höra författarnas funderingar kring mode och livsstil. Boken är fylld av riktigt bra tips, råd och inspiration för den som vill veta mer om hur man kan tänka för att klä sig som en gentleman i dagens samhälle.

GUCCI: The Making Of av Frida Gianna

En typisk coffee table bok är GUCCI: The Making Of som inte bara är en snygg inredningsdetalj, det är också en bok som är fylld av intressant fakta och anekdoter kring en av världens största modehus. Dessutom innehåller den massor av bilder som ger dig inspiration.

100 looks på 20 plagg av Jenny Segergren och Frida Zetterström

Titeln på boken avslöjar ganska bra vad den här boken handlar om. I 100 looks på 20 plagg får du tips på hur du kan variera dina utstyrslar med hjälp av endast 20 plagg. Du får exempel på vilka plagg du kan kombinera och vad du kan tänka på.