Därför bör du köpa dina kläder second hand

Idag vet majoriteten av alla människor vad det innebär att handla sina kläder second hand. Ordet är engelskt och kan översättas till ”andra hand”, vilket i en annan mening betyder begagnat. När du handlar second hand bidrar du till ett mycket bättre samhälle, även om du själv kanske gör det för att främst spara pengar. Ett vanligt missförstånd är att kläderna i second hand butiker är slitna och i dåligt skick, men så är inte alltid fallet. Sanningen är att du kan hitta kläder som är i nästan helt perfekt skick, även om det i många fall ändå kan förekomma slitage av diverse slag. Är du händig av dig kommer du dock inte stoppas av att en knapp eller två saknas.

Vad är då fördelarna med att handla second hand? Till att börja med kan man säga att en stor fördel är att du kan hitta kläder och mode som du aldrig skulle ha tänkt på att köpa i vanliga butiker. Här samlas kläder från alla olika typer av människor och från världens alla hörn. Det är också en utmärkt plats för dig som vill ha kläder till fest eller som vill hitta ovanliga plagg till maskeraden. Kanske ska det vara ett maskerad tema a la 80- eller 90-tal? Då är second hand butiker perfekta!

Man kan inte prata om fördelar med second hand och inte nämna miljön! När du återanvänder kläder minskar du konsumtionen, vilket i sin tur ger stora besparingar på vatten och minskar utsläpp av energi och kemikalier. Både din plånbok och jorden du lever på kommer alltså att tacka dig och du får snygga nya plagg till din garderob.