Handla mode från utlandet – Tips!

Har du också upptäckt förtjusningen med att handla mode från andra länder? Många är vi som har upptäckt att inte bara utbudet är mycket större, utan att även priserna i många fall är mycket lägre. Att handla från utlandet är fantastiskt och ger riktigt spännande möjligheter, men det gäller också att vara lite försiktig och tänka utanför de vanliga e-handelssystem som vi är vana vid i Sverige eller Europa. Många av de köplagar som vi har i Sverige gäller dock även i länder som Spanien, Italien, England eller andra länder inom Europa, men ska du handla utanför detta behöver du vara noga med vilken sajt du väljer att använda dig av.

Ångerrätt – Ångerrätt är något som du kan använda dig av när du handlar via e-butiker över hela Europa. Det är dock inte säkert att du kan luta dig mot ångerrätten om du handlar från USA, Australien eller Kina. Läs igenom villkoren noga om vad som gäller om du inte är nöjd eller om du vill ångra ditt köp.

Moms, frakt och tull – Hur grymt är det inte att du har hittat mode till sjukt låga priser, men har du funderat på vad som gäller när det kommer till moms, tull och frakt? Om du inte har säkerställt vad dessa kostnader kommer att hamna på kan du bli mycket besviken och till och med förlora pengar på ditt köp.

Välj en seriös e-butik – Det finns många blufföretag därute som kommer att försöka lura dig på pengar. Se till att hemsidan är trygg att använda sig av genom att kontrollera SSL-kryptering, kundbetyg och om företaget har många följare på sociala medier. Läs även recensioner och omdömen.