Matcha parfymen med garderoben

Kläder och accessoarer är ett sätt att uttrycka sin stil och identitet. För att framhäva den ytterligare kan du även matcha parfymen med din outfit. När du väljer kläder anpassar du dem efter situation, exempelvis mer seriösa kläder på jobbet och avslappnade kläder på semestern. Detsamma bör du göra med parfymen. Här hittar du de bästa tipsen hur du varierar parfymen efter situation och kläder.

 

Vardagsdoften som passar till allt

 

Den första och viktigaste parfymen i din parfymsamling är vardagsdoften. Den här doften bör vara din följeslagare i vått och torrt. Precis som en vit skjorta eller favoritjeansen så passar denna doft till allt. Det här är din signaturdoft och därför bör den väljas med omsorg. Storsäljaren Gucci Flora är en utmärkt vardagsdoft. Det är en feminin doft med inslag av bland annat citrus, ros, sandelträ och vanilj. Det är en varm doft som passar till allt. Med glamorösa inslag som speglar det italienska varumärkets spännande historia sätter den här eleganta parfymen guldkant på vardagen. Gucci har många populära parfymer som passar utmärkt till vardags såväl som till fest. Hos parfym.se hittar du ett stort utbud av dofter för alla situationer och personligheter.

Sensuella dofter som passar till fest

När det vankas fest kan du med fördel ta ut svängarna både när det kommer till kläder och parfym. Om du tycker att kryddiga dofter är för tunga till vardags kan du istället bära dem till fest. Sensuella parfymer med orientaliska inslag är perfekta på kvällen. De ger en känsla av mystik, njutning och elegans. Självklart kan doften anpassas efter vilken typ av fest det handlar om. Om festens tema är lekfullt 90-tal passar lättare dofter med inslag av frukter och blommor bra. Om det däremot är en uppklädd fest med cocktailklänning eller liknande bör du satsa på en sensuell doft.

Neutral doft som passar till jobbet

Ibland kan det finnas fördelar med att handla herrkläder och detsamma gäller för parfymer. Detta har gett upphov till en rad populära unisexparfymer som passar både män och kvinnor. Dessa har har ofta en neutral doft som passar i olika situationer, exempelvis på arbetsplatsen. Självklart finns det många kvinnliga parfymer som lämpar sig utmärkt på jobbet. Diskreta noter av vanilj, trä och blommor brukar vara populära jobbparfymer som signalerar seriositet såväl som feminin elegans.

Fruktigt & blommigt till semestern

Under sommarsemestern passar det särskilt bra att välja en lättare parfym med inslag av citrus, fräscha frukter och blommor. Parfymer med citrusbas uppfattas som mjukare vilket passar bra till sommarklänningen eller shortsen. Många väljer även att använda en Eau de cologne eller Eau de toilette istället för parfym eftersom dessa har en lägre koncentration av dofterna.